Úvod »Ekonomika»Financie a finančný trh » Bankovníctvo pre obchodné akadémie, 1. časť, 2.vyd.


        

Bankovníctvo pre obchodné akadémie, 1. časť, 2.vyd.

Janka Iľanovská - vyd. Iura edition

img

 

Dostupnosť: titul je rozobraný
Číslo produktu: IU2665
Výrobca: Iura edition
Rok vydania: 2009
Počet strán: 181
Väzba: mäkká
EAN kód: 9788080782665
cena v e-shope bez DPH : 5,32 €
cena v e-shope s DPH (10 %):
5,85 €

Kompletné špecifikácie

V prvej časti učebnice bankovníctva sa študenti oboznámia so základnou odbornou terminológiou z oblasti bankovníctva (pojem a členenie peňažníctva, peniaze, mena, menová sústava, menová rovnováha). Na ňu nadväzuje kapitola o rôznych typoch finančných inštitúcií (depozitných, zmluvných, investičných) v rámci finančného systému a kapitola o bankovom systéme v SR. Samostatné kapitoly tejto učebnice k bankovníctvu sú venované centrálnej banke (jej postaveniu, funkciám a úlohám) a komerčným bankám vo svetle zákona o bankách.

Študenti sa v oblasti bankovníctva oboznámia s pasívnymi a aktívnymi operáciami komerčných bánk a s riadením aktív a pasív komerčnej banky. Naučia sa, čo sú nebankové finančné inštitúcie, napr. poisťovacie spoločnosti, investičné (správcovské) spoločnosti a fondy, dôchodkové (penzijné) spoločnosti, obchodníci s cennými papiermi, a ako funguje medzibankový platobný styk.

Učebnica bankovníctva je určená pre študentov 3. ročníka obchodných akadémií a pre všetkých, ktorí majú záujem o uvedenú problematiku. Bude na ňu nadväzovať pripravovaná učebnica bankovníctva pre 4. ročník.

MDcxM2I5