Ako stavať stromček

24.12.2020

Stavanie vianočného stromčeka - každý umelý vianočný stromček kúpite rozobratý a zabalený v krabici.Všetky konáre a vetvičky sú od výroby v stiahnutom stave a po rozbalení sa treba pripraviť na časovo aj fyzicky náročnú prácu.Stromček by mala aranžovať len jedna osoba.

postavenie stojana - ak máte kovový stojan teba ho roztiahnuť a spárovať dierky na skrutky a následne čiastočne našraubovať upevňovacie skrutky a následne umiestniť na miesto určené pre stromček.
Pri plastovom stojane treba nasunúť nožičky na doraz a potom postaviť prvú časť stromčeka  na miesto určené pre stromček


postavenie základne - pri plastovým stojane máte automaticky doriešenú prvú časť stromčeky a pri kovovom stojane treba prvú časť na doraz zasunúť do stojanu položeného na podlahe.Potom pritiahnete postupne rovnomerne upevňovacie skrutky,ktoré ste si pred tým čiastočne naviedli do závitu.Začnete s rozkladaním prvého radu a ostané rady ostávajú stále v pôvodnej polohe.Vetvy postupne stiahnete a sami si určíte uhol pod akým budete vianočný stromček stavať.Stromčeky sa aranžujú viacerými spôsobmi. HORIZONTÁLNE - DO HVIEZDY - DO SVIEČKY - NA PADÁKA.

aranžovanie vetiev - keď uvoľníte kompletný prvý rad vetiev do plánovanej polohy TIPY NA ARANŽOVANIE začnete postupne na každej vetve od stredu k sebe narovnávať a usmerňovať vetvičky  do strán pod prirodzeným uhlom rastu vetvičiek a typu aranžovania ktorý ste si vybrali.Všetko treba robiť dôkladne a vetvu po vetve aby to bolo ako na našich fotkách alebo na našej predajni tak to musí robiť len jedna osoba aby boli všetky vetvy rovnaké v naplánovanom smere.Vetvy z dalšieho radu umiestňujeme postupne do medzier vetiev predchádzajúceho radu.A takto postupne rad po rade, vetvičku po vetvičke , poschodie po poschodí precízne aranžujeme až po poslednú vetvičku a potom to ešte vizuálne skontrolujete a doladíte sklon, odstup a uhly vetvičiek až k úplnej dokonalosti.

Pri samo sklápacích stromčekoch po naaranžovaní vetiev treba tiež vetvy nasilu vytlačiť do vodorovnej polohy  čím rovnomerne rozložíte hustotu po celom stromčeku. Tento postup sa realizuje po dokončení poslednej časti ktorá nemá preklápacie vetvi a vytláčanie sa realizuje od posledného sklápacieho radu smerom dole až po predposledný rad.

MzM0Z