S cieľom uľahčiť používateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Nastavenie cookies .

Detour Londýn 2023: Výstava Moleskine!

09.11.2023

Detour Londýn 2023: Výstava Moleskine!

Londýn, mesto, ktoré nikdy nespí, opäť prekvapilo. Pripravte sa na výstavu, kde sa o zošity a zápisníky menia na umelecké skvosty a kde kreativita prekračuje všetky očakávania.

V histórii umenia sú chvíle, ktoré zostanú vyryté v pamäti umelcov a profesionálov ako zlomové okamihy. Jedným z nich je bezpochyby výstava Moleskine Detour v Saatchi Gallery, ktorá premenila Londýn na epicentrum tvorivosti od 2. do 15. septembra 2023.

Výstava Moleskine pod názvom Detour predstavila viac ako sto zošitov z permanentnej zbierky nadácie Moleskine, ktoré sa premenili na artefakty nového veku. Medzi nimi boli aj diela svetoznámych umelcov ako William Kentridge či Francis Kéré, ktorí zo skromného papiera vytvorili okná do sveta fantázie a inovácií. Výstava bola výzvou pre každého, aby sa zamyslel nad hodnotou a významom kreativity v dnešnom svete.

Jedným z vrcholov výstavy bola špeciálne vytvorená inštalácia "VOICE BOX" od britskej umelkyne Hannah Marshall. Táto inštalácia stvárnila moc písaného slova, ktoré z plátna prenikalo do priestoru ako štvorminútová poetická symfónia, s jedinečnym hlasom od Hannah Marshall. 

Pri tejto príležitosti Hannah Marshall vytvorila aj dve sady zošitov Detour, obidve pod názvom "VOICE BOOK". Ručné písmo na obale a vnútorných stranách je jej vlastné, čo zošitom dodáva autentický osobný nádych. Zošity sú balené v boxe s premyslene vybranými predmetmi, ktoré mali za úlohu podnietiť sústredené myslenie.

Táto umelecká výstava nebola len o obdivovaní umeleckého majstrovstva. Bolo to miesto, kde sa stretli rôzne generácie, aby spoločne diskutovali o možnostiach, ktoré umenie ponúka pre osobný rast a rozvoj komunity

Výstava Moleskine - Detour London 2023 sa už skončila, ale jej odkaz žije ďalejTáto výstava bola pripomienkou, že každý má schopnosť tvoriť, meniť a inšpirovať. A to je posolstvo, ktoré si zaslúži byť rozprávané ďalej.

Pozrite si galériu z tejto výstavy ->TU <-

Aby ste nezmeškali žiadnu novinku, sledujte nás aj na sociálnych sieťach.

    

S láskou,

Váš Moleskineshop.sk

YmE4Yjk