Úvod »Judikatúra»Ústavný súd » Judikatúra vo veciach rodinnoprávnych vzťahov


        

Judikatúra vo veciach rodinnoprávnych vzťahov

Edmund Horváth - vyd. Iura edition

img

 

Dostupnosť: titul je rozobraný
Číslo produktu: IU4577
Výrobca: Iura edition
Rok vydania: 2012
Počet strán: 437
Väzba: mäkká
EAN kód: 9788080784577
cena v e-shope bez DPH : 22,27 €
cena v e-shope s DPH (10 %):
24,50 €

Kompletné špecifikácie

V rodinnoprávnych vzťahoch dominuje zložka, ktorá v ostatných odvetviach práva absentuje a neprejavuje sa, a tou sú city. Preto aj rodinnoprávne spory sú intenzívne popretkávané emóciami. Bohužiaľ práve emócie spravidla negatívne, často neumožňujú rodičom či iným účastníkom rodinnoprávnych vzťahov nájsť racionálne riešenie, ktoré by bolo v záujme maloletých detí, a tak musí do týchto vzťahov vstupovať súd.

Publikácia obsahuje výber publikovaných aj nepublikovaných súdnych rozhodnutí, ktoré môžu byť nápomocné v slovenskej právnej praxi. Zaradené sú nielen súdne rozhodnutia obsahujúce zásadné právne závery, ale aj rozhodnutia súdov, v ktorých možno nájsť zrozumiteľný výklad elementárnych rodinnoprávnych inštitútov.

Systematika publikácie kopíruje systematiku slovenského rodinnoprávneho kódexu a okrem iného obsahuje aj sumár súdnych rozhodnutí v rozvodových veciach, rozhodnutí týkajúcich sa úpravy rodičovských práv a povinností na čas po rozvode, výživného, úpravy styku rodiča s maloletým dieťaťom, pestúnskej starostlivosti, ústavnej starostlivosti, poručníctva, osvojenia, ako aj názory súdov na nový inštitút striedavej starostlivosti o maloleté dieťa.

 

 

 

Ďalšie Knihy vydavateľstva Iura edition

ZTdmMGJ