S cieľom uľahčiť používateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Kliknutím na tlačidlo "OK" súhlasíte s použitím preferenčných, štatistických aj marketingových cookies pre nás aj našich partnerov. Funkčné cookies sú v rámci zachovania funkčnosti webu používané počas celej doby prehliadania webom. Podrobné informácie a nastavenia ku cookies nájdete tu.

KONTAKTY

Kuchyňovo s. r. o.
Hradská 124
821 07 Bratislava - mestská časť Vrakuňa
tel: +421 901 744 744
info(a)kuchynovo.sk

NOVINKY

arr3Silikónové formyhttps://www.kuchynovo.sk/Pecenie   Stále dostávame rôzne otázky od našich zákazníkov a kamarátov... arr3PODPORTE KUCHYNOVO.SK V ANKETE SHOPROKU Patrí kuchynovo.sk medzi vaše obľúbené e-shopy? Ste s našimi službami a produktami...

NAJPREDÁVANEJŠÍ

https://www.najnakup.sk/kuchynovo-sk



Silikónové formy



https://www.kuchynovo.sk/Pecenie

 

Stále dostávame rôzne otázky od našich zákazníkov a kamarátov ohľadom používania silikónových foriem, preto sme sa rozhodli napísať pár tipov, trikov, výhod, nevýhod a postrehov z vlastného pečenia v silikónových formách, ale aj z referencií našich zákazníkov. Tí sú vždy veľmi úprimní a jasne nám dajú najavo ak sa im niečo nepáči :)

 

Asi najväčšia výhoda je, že silikónová forma sa nemusí vymasťovať a vysypávať pred pečením. Jednoducho ju umyjete teplou vodou, nalejete cesto a pečiete. Počas pečenia sa cesto ako keby vo forme po okrajoch sparí a krásne sa oddelí od okrajov. A preto je tu aj ďalšia výhoda. Cesto po upečení a vytiahnutí z rúry môžete vyklopiť z formy a nemusíte čakať kým vám úplne vychladne. Toto je veľká výhoda keď napr. pečiete muffinky a tú istú formu potrebujete použiť viac krát, lebo máte viac cesta, jednu formu a veľa čakajúcich hladošov.  Na silikónových formách sa nám páči aj to, keď napr. pečieme muffinky tak ich nemusíme ani vyklápať a báť sa či sa mi cesto prilepilo alebo nie. Formy sú elastické,  stačí keď si každý muffin pekne zospodu vytlačíte, cesto sa uvoľní a každý jeden samostatne vyberiete z formy.

Výhodou silikónových foriem je pravdaže aj ich rôznorodá použiteľnosť. Okrem pečenia v plynových alebo elektrických rúrach ich môžeme použiť aj na pokrmy, ktoré sa musia mraziť alebo chladiť. Väčšina foriem má priamo od výrobcov udaný teplotný rozsah použitia, ktorý si pre istotu pri kúpe skontrolujte. Náš výrobca udáva teplotný rozsah od -60 do +230 stupňov… takže sa skutočne nemusíme báť si zamraziť zmrzlinu alebo upiecť koláčik v tej istej forme.

Ďalšími výhodami silikónových foriem je ich praktickosť – dajú sa umývať v umývačke riadu, môžu sa zložiť, nezaberajú veľa miesta a vrátia sa do pôvodného tvaru.

A asi tou najkrajšou výhodou je ich tvar a forma. Momentálne sa na trhu nachádza veľké množstvo rôznych dizajnov od kvetinkových, detských až po klasické.. no proste je ich skutočne veľa a potom, že vyberte si len jednu.

Nevýhody? Úprimne, o žiadnych nevieme. Teda vieme, že niektorým ľudom sa nepáči samotný fakt piecť a vôbec používať silikón… ale to už je každého osobná záležitosť. Silikón je materiál tretieho tisícročia, zdravotne nezávadný ak ho kupujete od značkového výrobcu, nepreberá pachy z predchádzajúcich potravín, je hygienický a netoxický.

Takže pokiaľ ste doteraz žiadnu silikónovú formu nevyskúšali tak skúste  :) A ak o nejakých nevýhodách viete, tak nám ich napíšte… alebo pravdaže aj výhody, ktoré sme nespomenuli.

Teda ešte jedna výhoda alebo použitie nás napadlo. Je to ideálna hračka pre deti :) Výborne sa dá do nej hrýzť, je krásne farebná, ohybná a hlavne mama ju má v kuchyni vždy po ruke :)

 

https://www.kuchynovo.sk/Pecenie

 

 


NÁZORY A OTÁZKY NÁVŠTEVNÍKOV

M2E2MGVhN