Zemiaky očistíme, nastrúhame ich na jemnom strúhadle. Do cesta pridáme soľ a múku. Vytvoríme redšie cesto.
Do hrnca dáme vodu, soľ a necháme zovrieť. Keď voda vrie, hádžeme do nej halušky. Keď vyplávajú na povrch, sú uvarené.
V kastróli na masti a nadrobno pokrájanej cibuli udusíme kyslú kapustu a osolíme. (Kapustu môžeme aj nakrájať, ja ju nekrájam, mám rada dlhé kúsky).
Keď sú halušky uvarené, dáme ich do kastróla s kyslou kapustou, premiešame.
Nadrobno pokrájanú slaninku opečieme na masti, pekne do chrumkava. Zalejeme halušky a podávame.
Dobrú chuť.
Počet porcií: 4
Náročnosť: malá
https://www.kuchynovo.sk/Panvice
https://www.kuchynovo.sk/Hlboke-taniere