Šalát s vajíčkom a tuniakom
Budeme potrebovať:
strúčik cesnaku, drobnú cibuľku, 2 čajové lyžice bieleho vínneho octu, 1 polievkovú lyžicu dijonskej horčice, 4 polievkové lyžice olivového oleja, 1 čajovú lyžičku kapary, 2 vajcia, štipku soli, 1 čevenú cubuľu, 2 paradajky, 200 g tuniaka v oleji, 1 rímsky šalát, 100 g baby mix šalátu (mladé lístky rukoly, ....), korenie, 50 g malých čiernych olív.
Doba prípravy: 30 minút
Cesnak a cibuľku očistíme, olúpeme a na drobno nakrájame, v miske premiešame a zalejeme octom, olejom a horčicou. Nakrájané kapary necháme 15 minút odstáť v octe a umyté pridáme do zálievky. Medzitým osmažíme vajce z jednej strany. Červenú cibuľku nakrájame na kolieska, paradajky nakrájame na štvrtinky. Umyjeme šalát, natrháme na menšie kúsky a potom zalejeme polovičkou zálievky. Cibuľu, paradajky, olivy a vajíčko položíme na šalát, polejeme zvyškom zálievky a premiešame.
Prajeme dobrú chuť :)