Pstruh s miešaným šalátom
Lahodný filet pstruha plnený lístkami medovky a strúčikmi cesnaku, pokvapkaný citrónovou šťavou a podávaný s miešaným šalátom ozdobeným parmezánom.
1 filet pstruha
6 strúčikov cesnaku
30 g medovky
morská soľ
slnečnicový olej
150 g rukoly
3 rajčiny
1 dcl pesta
olivový olej
1 citrón
20 g masla
parmezán
Pstruha narežeme z oboch strán. Do zárezov na strane kože pridáme morskú soľ.
Z druhej strany pstruha do zárezov vložíme lístky medovky, morskú soľ a strúčiky cesnaku.
Rybu z každej strany opečieme na slnečnicovom oleji a dáme piecť do rúry na 180 stupňov.
Pripravíme si šalát. Rukolu a nakrájané rajčiny polejeme pripraveným pestom, olivovým olejom a šťavou z citróna.
Servírujeme. Pstruha pokvapkáme šťavou z citróna, pridáme trošku masla a podávame so šalátom, ozdobeným kúskami parmezánu.
https://www.kuchynovo.sk/Pekac-na-grilovanie