Polievka Minestrone
Príprava: 10min
Úprava: 50min
Porcie: 6
Vo väčšom hrnci začneme opekať na drobné kocky nakrájanú slaninku. Pridáme olivový olej a opekáme do zlatohneda. Potom prisypeme cibuľku, ktorú sme nakrájali na tenké rezančeky a opäť restujeme. Hneď za ňou pridáme na drobno pokrájaný zeler a mrkvu. A spoločne restujeme na miernom ohni asi 5 minút.
Pridáme cesnak a minútku opekáme spolu s ostatnou zeleninou. Potom prilejeme vývar a lúpané paradajky. Zmes privedieme k varu a pridáme fazuľku, hrášok a nasekanú kapustu. Osolíme, pridáme papriku a provensálske bylinky. Na miernom ohni varíme asi 30 minút. Vždy keď bude polievka strácať na objeme prilejeme vriacu vodu (polievka má byť redšia a ešte musí poňať aj cestovinu).
Keď sú všetky ingrediencie mäkké a uvarené, polievku opäť ochutíme – soľ, korenie. Pridáme cestovinu (tvar podľa ľubovôle) a varíme ešte ďalších 15 minút.
Servírujeme so zopár kvapkami olivového oleja, strúhaným parmezánom, nasekanou petržlenovou vňaťou a kúskom opečeného bieleho chlebíka.