S cieľom uľahčiť používateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Kliknutím na tlačidlo "OK" súhlasíte s použitím preferenčných, štatistických aj marketingových cookies pre nás aj našich partnerov. Funkčné cookies sú v rámci zachovania funkčnosti webu používané počas celej doby prehliadania webom. Podrobné informácie a nastavenia ku cookies nájdete tu.

Úvod » Recepty » Pečené kura s hubami a špargľou


        

Pečené kura s hubami a špargľou


0x
Skladom

 

Skladom: 0 ks
naša cena bez DPH : 0,00 EUR
naša cena s DPH (20 %):
0,00 EUR
Strážny pes:
Strážny pes

Pečené kura s hubami a špargľou

Ingrediencie

  • 1 celé kurča
  • olivový olej
  • morská soľ
  • čierne korenie
  • čerstvý rozmarín
  • 250 g zelenej špargle
  • 250 g bielej špargle
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 štipľavá paprička
  • 250 g húb
  • 100 g suchej farebnej fazule (namočenej cez noc)
  • 2 lyžice masla
  • 150 ml suchého bieleho vína
  • 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate

POSTUP

POTREBUJEME

Najskôr uvaríme fazuľu domäkka podľa návodu na obale.

Z umytého a osušeného kurčaťa vyrežeme chrbtovú kosť. Rozporciujeme ho na menšie kúsky, ktoré preložíme do zapekacej misy, osolíme, okoreníme, polejeme olivovým olejom a posypeme nasekaným rozmarínom. Premiešame, aby boli všetky kúsky ochutené rovnomerne. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C.

Medzitým očistíme špargľu a odrežeme z nej drevnaté konce (asi 1 – 2 cm). Nadrobno nasekanú cibuľu a cesnak a na kolieska nakrájanú štipľavú papričku zbavenú semienok orestujeme na rozohriatej panvici s olivovým olejom.

Po chvíli pridáme na 1/4 nakrájané huby šitake, ochutíme soľou a korením. Premiešame a pridáme na menšie kúsky nakrájanú špargľu. Chvíľu spolu restujeme, a potom pridáme uvarenú scedenú fazuľu a maslo. Keď sa maslo rozpustí, osolíme, okoreníme a podlejeme vínom. Varíme, kým sa z vína odparí alkohol.

Takto pripravenú zmes rozprestrieme na dno zapekacej misy a na ňu položíme kúsky predpečeného kurčaťa. Pečieme ďalej pri rovnakej teplote ešte približne 45 minút. Upečené kurča posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.

Servírovanie

Kurča servírujeme v hlbokých tanieroch spolu so zeleninou a hubami.

 

https://www.kuchynovo.sk/Hlboke-taniere

 

NÁZORY A OTÁZKY NÁVŠTEVNÍKOV

Nebol zatiaľ pridaný žiadny názor. Pridajte svoj názor alebo dotaz ako prvý.

ODFkYzl
Strážny pes
Watch DOG


Informovať na e-mail pri zmene:


       keď cena klesne pod EUR

        keď produkt bude na sklade


Zadajte Váš e-mail: