Najskôr uvaríme fazuľu domäkka podľa návodu na obale.
Z umytého a osušeného kurčaťa vyrežeme chrbtovú kosť. Rozporciujeme ho na menšie kúsky, ktoré preložíme do zapekacej misy, osolíme, okoreníme, polejeme olivovým olejom a posypeme nasekaným rozmarínom. Premiešame, aby boli všetky kúsky ochutené rovnomerne. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C.
Medzitým očistíme špargľu a odrežeme z nej drevnaté konce (asi 1 – 2 cm). Nadrobno nasekanú cibuľu a cesnak a na kolieska nakrájanú štipľavú papričku zbavenú semienok orestujeme na rozohriatej panvici s olivovým olejom.
Po chvíli pridáme na 1/4 nakrájané huby šitake, ochutíme soľou a korením. Premiešame a pridáme na menšie kúsky nakrájanú špargľu. Chvíľu spolu restujeme, a potom pridáme uvarenú scedenú fazuľu a maslo. Keď sa maslo rozpustí, osolíme, okoreníme a podlejeme vínom. Varíme, kým sa z vína odparí alkohol.
Takto pripravenú zmes rozprestrieme na dno zapekacej misy a na ňu položíme kúsky predpečeného kurčaťa. Pečieme ďalej pri rovnakej teplote ešte približne 45 minút. Upečené kurča posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.
Kurča servírujeme v hlbokých tanieroch spolu so zeleninou a hubami.
https://www.kuchynovo.sk/Hlboke-taniere