Do misky pridáme kyslú smotanu a majonézu. Osolíme, okoreníme a premiešame. Uvarené a očistené zemiaky a vajíčka nakrájame na menšie kúsky. Uhorku ošúpeme a rozrežeme na polovicu. Lyžičkou vydlabeme jadierka a nakrájame ju na kúsky. Stopkový zeler, 1 štipľavú papričku zbavenú semienok a bylinky nasekáme nadrobno. Všetky ingrediencie preložíme do misky so smotanou a majonézou, premiešame a dochutíme soľou a korením.
Ak sa nám zdá šalát príliš hustý, môžeme pridať ešte trochu majonézy alebo kyslej smotany. Šalát necháme na chvíľu postáť, aby sa všetky chute spojili.
TIP: Bazalku a petržlenovú vňať môžeme nahradiť lístkami medvedieho cesnaku.
Z umytého a osušeného lososa odstránime kožu. Ochutíme ho soľou a korením a opečieme na rozpálenej panvici s olivovým olejom z každej strany 3-4 minúty dozlatista. Stiahneme z ohňa a pridáme šťavu z citróna. Necháme chvíľu odpočívať.
Na tanier naservírujeme porciu šalátu a vedľa opečeného lososa. Posypeme nasekanou zelenou časťou lahôdkovej cibuľky a štipľavou papričkou.
https://www.kuchynovo.sk/Plytke-taniere