S cieľom uľahčiť používateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Kliknutím na tlačidlo "OK" súhlasíte s použitím preferenčných, štatistických aj marketingových cookies pre nás aj našich partnerov. Funkčné cookies sú v rámci zachovania funkčnosti webu používané počas celej doby prehliadania webom. Podrobné informácie a nastavenia ku cookies nájdete tu.

Úvod » Recepty » Kačacie prsia s cuketou a šošovicou


        

Kačacie prsia s cuketou a šošovicou


0x
Skladom

 

Skladom: 0 ks
naša cena bez DPH : 0,00 EUR
naša cena s DPH (20 %):
0,00 EUR
Strážny pes:
Strážny pes

Kačacie prsia s cuketou a šošovicou

Ingrediencie

  • 2 kačacie prsia s kožou
  • 100 g šošovice  (namočenej cez noc)
  • 6 strúčikov cesnaku
  • 2 – 3 bobkové listy
  • 1 menšia cibuľa
  • olivový olej
  • 1 cuketa
  • morská soľ
  • čierne korenie
  • 4 lyžice masla
  • čerstvá petržlenová vňať
  • 1 lyžica bieleho vínneho octu
  • 1 štipľavá paprička
  • 1 lyžica trstinového cukru
  • 100 g paradajkového pretlaku
  • 1 lyžička mletej štipľavej papriky
  • 100 ml suchého červeného vína na podliatie

Postup

POTREBUJEME

  • alobal
  • sitko

Šošovica s cuketou

Šošovicu preberieme, prepláchneme a necháme namočenú v studenej vode celú noc. Na druhý deň ju scedíme, pridáme čistú vodu a varíme domäkka na miernom plameni s 3 strúčikmi cesnaku a 2 bobkovými listami. Uvarenú šošovicu scedíme a vyberieme z nej bobkové listy a cesnak.

Cibuľu a 1 strúčik cesnak nasekáme nadrobno a restujeme ich na olivovom oleji. Po chvíli pridáme cuketu nakrájanú na kocky, ochutíme soľou a korením. Keď cuketa získa zlatistú farbu, pridáme odkvapkanú šošovicu, 2 lyžice masla a nasekanú petržlenovú vňať.

Dochutíme vínnym octom, soľou a korením.

Kačacie prsia s pikantnou omáčkou

Umyté a osušené kačacie prsia narežeme zošikma na strane s kožou. Ochutíme soľou a korením. Kačacie prsia restujeme na rozpálenej panvici bez použitia tuku najskôr na strane s kožou (asi 2/3 celkového času), aby sa z kože vypiekol tuk. Zľahka ich pritlačíme, aby sa koža opiekla rovnomerne. Keď je koža chrumkavá, kačacie prsia otočíme a opekáme po zvyšných stranách na miernom plameni. Potom pridáme najemno nasekanú štipľavú papričku, 2 strúčiky cesnaku, trstinový cukor a 2 lyžice masla.

Keď sa cukor rozpustí, pridáme paradajkový pretlak a mletú papriku. Chvíľu spolu restujeme. Podlejeme vínom a varíme ešte asi 5 minút. Stiahneme z ohňa, prikryjeme alobalom a necháme dôjsť.

Tip: Ak sa nám zdá omáčka príliš hustá, môžeme ju rozriediť trochou vody.

Servírovanie

Na tanier naservírujeme porciu šošovice s cuketou a na ňu na plátky nakrájané kačacie prsia. Jedlo prelejeme pikantnou omáčkou.

 

https://www.kuchynovo.sk/Plytke-taniere

NÁZORY A OTÁZKY NÁVŠTEVNÍKOV

Nebol zatiaľ pridaný žiadny názor. Pridajte svoj názor alebo dotaz ako prvý.

MDU3M
Strážny pes
Watch DOG


Informovať na e-mail pri zmene:


       keď cena klesne pod EUR

        keď produkt bude na sklade


Zadajte Váš e-mail: