Grilovacie marinády
Bylinková marináda
TIP: Táto marináda sa dá použiť aj na marinovanie grilovaného syra.
2 strúčiky cesnaku
6 lyžica olivového oleja
1 lyžička oregána
1 lyžička nasekanej petržlenovej vňate
0,5 lyžičky mletého čierneho korenia
1 lyžička rozmarínu
1 lyžica horčice
1 lyžička tymiánu
4 lyžice červeného vína
2 lyžice citrónovej šťavy
Postup:
Najskôr si pretlačíme cesnak a premiešame ho s červeným vínom a s olejom. Potom pridáme aj horčicu, primiešame bylinky a citrónovú šťavu. Pripravenou marinádou potrieme mäsko a dáme ho na pár hodín do chladničky.
BBQ marináda
1 špička noža kajenského korenia
1 kúsok zázvoru
4 lyžice oleja
2 vetvy rozmarínu
1 štipka soli
1 štipka mletého čierneho korenia
2 lyžice citrónovej šťavy
Postup:
Najskôr si očistíme zázvor a nastrúhame ho na jemnom strúhadle. Citrónovú šťavu a olej spolu vymiešame pridáme natrhané vetvičky rozmarínu a primiešame korenie a soľ.
Pripravenou zmesou potierame ryby, mäso alebo zeleninu, ktorú budeme o pár hodín grilovať.
Dobrú chuť :)