Špagety uvaríme vo vriacej osolenej vode al dente (8 – 9 minút). Scedíme a trochu vody si odložíme na neskôr.
Bazalkové lístky, 2 strúčiky cesnaku nakrájané na plátky, soľ, korenie a trochu olivového oleja rozmixujeme a hladkú pastu.
Kuracie prsia nakrájame na širšie rezance, osolíme, okoreníme a opečieme na rozohriatej panvici s olivovým olejom. Potom ich vyberieme na tanier. Na tú istú panvicu pridáme ešte trochu olivového oleja a orestujeme na ňom 4 strúčiky cesnaku nakrájané na plátky. Potom na panvicu vrátime kúsky kuracieho mäsa a podlejeme vínom. Keď sa z vína odparí alkohol, pridáme sušené paradajky nakrájané na rezance. Do takto pripraveného základu pridáme uvarené cestoviny a podlejeme trochou vody, v ktorej sa varili. Potom pridáme cherry paradajky nakrájané na štvrtiny a primiešame bazalkovú pastu.
Špagety s kuracím mäsom podávame v hlbokom tanieri posypané nastrúhaným syrom grana padano. Dozdobíme bazalkovými lístkami.