S cieľom uľahčiť používateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Kliknutím na tlačidlo "OK" súhlasíte s použitím preferenčných, štatistických aj marketingových cookies pre nás aj našich partnerov. Funkčné cookies sú v rámci zachovania funkčnosti webu používané počas celej doby prehliadania webom. Podrobné informácie a nastavenia ku cookies nájdete tu.

Úvod » Recepty » Čerešňová štrúdľa


        

Čerešňová štrúdľa


0x
Skladom

 

Skladom: 0 ks
naša cena bez DPH : 0,00 EUR
naša cena s DPH (20 %):
0,00 EUR
Čerešňová štrúdľa
 
 
Príprava: 30 min.
Úprava: 40 min.
Porcie: 6
 
 

Ingrediencie

  • 1 balíček štrúdľového cesta
     
  • 3 PL roztopené masla
     
  • 500 g čerešní
     
  • 180 g kryštálového cukru
     
  • 1 balíček vanilkového cukru
     
  • 1/2 ČL mletaej škorice
     
  • 3 PL kukuričného škrobu
     
  • 1 vajce na potretie
     
  •  práškový cukor na posypanie
     

Postup
Rúru vyhrejeme na 180 °C a plech vystelieme papierom na pečenie. Čerešne umyjeme, odstopkujeme a odkôstkujeme. Dáme ich do hrnca spolu s mletou škoricou, kryštálovým a vanilkovým cukrom, podlejeme malým množstvom vody a dusíme cca 15 minút. Potom primiešame kukuričný škrob a varíme, kým nám zmes nezhustne. Jednotlivé pláty štrúdľového cesta (okrem posledného) potrieme vychladnutým roztopeným maslom a naukladáme na seba. Do stredu nanesieme vychladnutú čerešňovú plnku a štrúdľu zatočíme. Pripravenú štrúdľu opatrne prenesieme na plech, potrieme vajíčkom a dáme piecť do vyhriatej rúry na cca 30 až 40 minút. Upečenú štrúdľu vyberieme a necháme vychladnúť. Potom poprášime práškovým cukrom, nakájame a podávame.

Náš tip

Výborne chutí s kopčekom vanilkovej zmrzliny. Samozrejme najlepšie s tou domácou.

NÁZORY A OTÁZKY NÁVŠTEVNÍKOV

Nebol zatiaľ pridaný žiadny názor. Pridajte svoj názor alebo dotaz ako prvý.

NjA4Yj