S cieľom uľahčiť používateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Kliknutím na tlačidlo "OK" súhlasíte s použitím preferenčných, štatistických aj marketingových cookies pre nás aj našich partnerov. Funkčné cookies sú v rámci zachovania funkčnosti webu používané počas celej doby prehliadania webom. Podrobné informácie a nastavenia ku cookies nájdete tu.

Úvod » Recepty » Bryndzové halušky


        

Bryndzové halušky


0x
Skladom

 

Skladom: 0 ks
naša cena bez DPH : 0,00 EUR
naša cena s DPH (20 %):
0,00 EUR

Bryndzové halušky

Ingrediencie

1 kg zemiakov
250 g polohrubej múky
1 PL soli
250 g bryndze
1 téglik kyslej smotany
500 g oravskej slaniny

Postup

Zemiaky nastrúhame na jemno. Keď nechceme strapačky, zemiaky nastrúhame strúhadlom na pyré. Pridáme štvrť kila polohrubej múky, lyžicu soli a riadne premiešame. Ak sú zemiaky suché, pridáme trochu vody. Sitkom na halušky alebo priamo z lopárika ich nahádžeme do hrnca s vriacou osolenou vodou. Halušky varíme asi 10 minút, až kým nevyplávajú na povrch. Uvarené halušky scedíme, prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať. Deci vody z halušiek si odložíme a použijeme ju na zriedenie bryndze. Halušky dáme do misky a jemne ich omastíme výpekom zo slaninky alebo lyžicou oleja, aby sa nezlepili. Prerastenú slaninku nakrájame na kocky. Opečieme na panvici pekne do zlatista. Bryndzu zmiešame so smotanou, pridáme deci vody z halušiek a riadne premiešame.

Počet porcií: 6
Náročnosť: stredná

 

https://www.kuchynovo.sk/Panvice
https://www.kuchynovo.sk/Hlboke-taniere

 

NÁZORY A OTÁZKY NÁVŠTEVNÍKOV

Nebol zatiaľ pridaný žiadny názor. Pridajte svoj názor alebo dotaz ako prvý.

Y2RmODMyO